Hej!

Nu var det länge sen jag skrev igen, men alla som har varit småbarns-förälder vet säkert hur det är, och har säkert förståelse för det (och det har säkert ni andra också).

Emma har haft väldigt ont i magen från och till, och hon har det mest på natten mellan kl.11 och 03, vilket har gett oss ett antal sömnlösa nätter.
När vi frågade BVC så sa de att det låter som 3 månaders kolik, eftersom det kommer på samma tid varje natt, och att det enda vi kan göra är att ge henne mag-droppar, och massera magen, samt ha henne i sjalen på dagarna så att hon ligger mage-mot-mage och får massage så också.

Detta är ju jobbigast för sambon, eftersom han ska upp och jobba på dagarna, men han är iallafall den som oftast vankar runt med henne på axeln, så att jag får sova lite, eftersom jag är vaken varannan timme och ammar.
Ja, hon äter med c:a 2 timmars mellanrum, och hon äter ca 1 timme åt gången, så jag får inte mycket sömn. Men det visste jag ju redan, och det var jag beredd på innan, men man är ju ändå rätt sliten nuförtiden.

Sedan har vi drabbats av magsjuka här hela familjen, så vi har haft 2 helvetiska dygn här hemma.
Det började med att Alex spydde i tisdags, och sen vaknade både jag och Jani i onsdags och var jättesjuka.
Det är en av de värsta känslorna i världen, att vara så sjuk så att man känner att man knappt kan ta hand om sitt barn, och att då vara 2 som mår lika dåligt, det var inte kul!
Men vi har klarat oss helskinnade igenom den pärsen, och Emma är den som har mått bästa av alla, tack och lov! 

Nu har julstjärnorna och juleljusstakarna kommit upp här hemma, och vi börjar så smått känna julstämmningen komma. Nu fattas bara granen, men den kommer nog upp så fort jag har tjatat lite till... hehe.
 
Vi hat haft celebert besök ifrån Norge här också. Det var verkligen en trevlig överraskning, som alla i min närhet  lyckades hemlighålla för mej, och det är inte lätt, ska jag säga, så nyfiken som jag är!
Jag hade nämligen bestämt mej för att gå och se "New moon" en andra gång på lördagen, men Jani sa att jag skulle vänta med att boka biljetter, men vägrade att säga varför, hur mycket jag än frågade och undrade.

När så lördagen kom, så kom min mamma hit med en lapp där det stod att det skulle komma en överraskning till mej, och att jag skulle gå och göra mej iordning.
Redan där kunde jag nästan gissa vem/vilka det var som skulle komma, för jag känner bara en person som är så förtjust i att överraska andra.
Och mycket riktigt, så kom alla mina kära vänner från Norge någta timmar senare: Ante och hans fru Hannah och Anna och hennes pojkvän Stig-Are, med kassar fulla av god mat som de tillagade åt oss, och sen hade vi en jätte mysig middag tillsammans.  
De hade till och med egen duk med sej.

Det var verkligen en fin överraskning, och jag blev jätteglad! De hade planerat detta i flera veckor, och kommit till Sverige denna helg, bara för min skull! Och för att få träffa Emma, såklart. 

Sen har vi även haft besök av mina kollegor från jobbet, Nina och Rosi var här och fikade och gullade med Emma.

Vi har också varit på lusse-fika hos Acki, Andreas och Simon, och det var jättetrevligt!

Vi har också varit och hälsat på på Jani´s jobb, John Wall, och då kom även hans 2 kollegor som är mamma-lediga, Alexandra och hennes dotter Ti, och Linnéa och hennes dotter Matilde och hälsade på där, så det blev dagis i deras fikarum för några timmar.
 
Imorgon ska jag på midddag med jobbet, det ser jag fram emot.

På lördag ska jag och Jani ut på stan och jul-handla, och jag ska på jul-marknad. Då ska svärmor vara barnvakt.

På söndag ska vi på lucia-konsert med Adolf-Fredriks Musikklasser i globen, och även då ska svärmor vara barnvakt.

Så det är fullt ös, medvetslös nu ett par dar framöver, och sen kommer det säkert mera besök.

Om det är nån som vill komma och hälsa på, som jag har glömt ringa, så hör gärna av er om ni vill komma på besök, det är bara trevligt!

GLAD LUCIA PÅ ER ALLA!






Så här fin är Emma i klänning, och sina fina skor!



Här håller Nina i Emma



Här håller Rosi i Emma




Här håller Hannah i Emma



Här håller Stig-Are i Emma



Här håller Anna i Emma



Här håller Ante i Emma




Emma i röd näsa



Här ler Emma i pappas famn!



Här är Nettan och hennes lilla Melvin hemma hos Acki på lusse-fika



Här är Alexandra och hennes lilla dotter Ti, 9 månader på Janis jobb



Här är Linnéa och hennes lilla dotter Matilde, 2 månader på Janis jobb.

RSS 2.0