Hemma

Jaha, då var man hemma igen då :-)
Det är väldigt skönt att vara hemma. Jag hade naturligtvis jättetrevligt hos Katja också, och de tog hand om mej på bästa möjliga sätt!
Sen har jag ju fått umgås och gosa med hennes söta små pojkar också :-)
Men jag har alltid svårt att sova utan min käraste bredvid mej, även om han snarkar och pratar på finska i sömnen, så jag var rätt trött när jag kom hem. 

Plus att det var så sjukt mycket folk på båten på väg hem, och alla skulle givetvis fram först, och tog ingen hänsyn till en gravid kvinna, utan knufades och puffades som om båten höl på att sjunka. 
Sen hjälpte det ju inte att bussen var full med folk som var bakis, och inte  luktade rosor direkt, och att det var typ 40 grader varmt på denna buss, och att killen bredvid mej satt och andades med öppen mun hela resan.... urk!
Mycket dåligt ställe att ha förstärkt luktsinne på!

Men jag hade jättetrevligt sällskap på båten av katjas mamma och pappa, de var så gulliga, så den resan var jättetrevlig:-)

Och min "Twilight"-hysteri har lagt sig något, den har mer blivit en del av mitt liv än som en ny förälskelse (Ja, ja, jag vet att jag är gravid och beter mej som 14....)
Men stackars katja har nog hört nog om denna min besatthet för ett tag framöver.
Men jag har lovat att köpa alla böckerna till henne, så hon kan läsa dom och sen säga vad hon tycker om dom. Det skulle bara vara så trevligt med nån som fattar vad jag dillar om hela tiden.
Men idag ska jag göra precis ingenting, bara njuta av att vara hemma med min käraste och läsa 4:e och sista boken klart... Skönt!


Sinnesrubbat!

Ja, som jag skrev i förra inlägget, så är jag fast för Stephenie Meyers serie "Twilight"...
Men det har liksom blivit mer än så.
Jag köpte 3 av 5 böcker i onsdags, och idag, lördag har jag börjat läsa på bok nr.3. Jag har alltså på 3 dagar läst ut 2 böcker ,och börjat på den 3:e.

För er som inte vet detta, så har jag alltid haft svårt att läsa en hel bok utan många pauser, och utan att tappa koncentrationen efter halva.
Det har hänt mer än en gång att jag har fått börja om från början igen, och jag måste alltid läsa ganska långsamt p.g.a att jag ofta läser ord fel, och då missar jag ofta sammanhanget.
Så att läsa 2 böcker på 3 dagar för första gången i mit liv borde säga nåt om hur fantastiskt, otroligt sinnesrubbande bra denna serie böcker är!

För att förtydliga lite hur dessa böcker har påverkat mej, så kan jag berätta att när jag läste första boken "Om jag kunde drömma" Så var jag tvungen att lägga ifrån mej boken 2 gånger, för att gråta, och det var bara för att denna sagolika kärlerkshistoria är så otgroligt vacker.
När jag hade läst 3 kapitel ur den andra boken "När jag hör din röst" ,klockan var väl runt 10 på förmiddan, så hade jag varit tvungen att lägga ifrån mej boken 2 gånger ,bara för att storgråta. Och dena gång för att det var så sorgligt.
När jag pånytt började läsa, så var jag tvungen att gå och hålla om min käraste sambo, och förtvivlat snyfta "Du får aldrig lämna mej, aldrig!" ,samtidigt som jag mellan snyftningarna och de rinnande tårarna försöktge förklara handlingen för honom, så att han inte skulle tro att jag blivit komplett galen, utan bara förstå varför jag blivitså förtvivlat tagen av denna bok. 

Jag kan alltså lugnt säga att inte sedan jag lärde mej läsa när jag var runt 6-7 år, så har någon bok påverkat mej på detta sätt, ända in i min själ!!

Detta har ju tyvär gjort att jag blir ganska distraherad ifrån det verkliga livet, i och med att så fort jag är tvungen att lägga ifrån mej boken, så har jag hela tiden jag inte läser, en stark fysisk längtan till att så fort som bara möjligt få ta upp den och börja läsa den igen.
Och under hela den tid jag inte läser, så tänker jag oavbrutet på handlingen och karaktärerna i boken, och på när jag kan få återgå till dem igen.

Fast det har faktiskt också haft en positiv inverkan på mitt liv.
Jag har t.ex blivit mer mån om att visa min älskade sambo hur mycket jag faktiskt älskar honom, och hur glad jag är att ha honom i mitt liv.
Och jag har blivit mer förlåtande mot de omkring mej, för livet är kort,och jag känner att om jag eller någon jag älskar skulle försvinna imorgon, så vill jag ha lämnat den personen med vetskapen om hur mycket jag älskar den.

Som tur är så ska jag åka till min kära BFF Katja på måndag, och förhoppningsvis bli lite mer verklighetsförankrad.
Det ska bli Strålande trevligt!!

Tala om för de du älskar att du älskar dem!


Fast!



Jaha, då var man fast då... fast i "Twilight" träsket!
Idag var jag och köpte Stephenie Meyers 3 första böcker på pocket (den 4:e kommer på pocket i september).
Och jag har sträckläst den 1:a sen jag kom hem... och jag saknar boken, så fort jag lägger den ifrån mej, som när jag måste göra mat t.ex. SUCK!
Det är ju tur att jag är 35 och mogen, så att jag inte går och blir hopplöst förälskad i Edward (huvudfiguren i böckerna/filmerna) som jag med all säkerhet hade gjort om jag varit typ 14....
Då var jag iallafall kär i riktiga människor, som Michael J Fox, och Ralph Macchio:-)

Så nu har jag iallafall att göra, när jag nu måste hålla mej i stillhet fram till förlossningen.
Detta blev jag smärtsamt på minnd om idag då jag och min käraste skulle göra lite ärenden på stan, bara trevliga sådana, som att fika med Anna och hennes trevliga pojkvän t.ex, och som att gå till Babyproffsen och köpa en ammningskudde och ett matchande underlägg till skötbordet.
Men som vanligt så fort jag går 500 m så måste jag stanna och andas p.g.a sammandragningar och värk var 5:e minut... ÅÅÅÅHHH, vad frustrerande det är!!!

Sen skulle jag ha följt med min käraste på restaurang med hans arbetskamrater ikväll,nåt som jag verkligen sett fram emot, eftersom jag aldrig annars brukar kunna följa med (det är ju alltid trevligt att få en liten inblick i sin kärastes liv utanför hemmets 4 väggar).
Men det var ju bara att glömma, efter Babyproffsen hade jag så ont i rygg och mage att det bara var att åka hem och lägga upp fötterna i soffan...
Men snart blir det iallafall grönsaker med dipp, för att liva upp kvällen lite :-)

Ta hand om dej själv :-)



Jag säger då det

I dag har jag och sonen sett "Twilight". Jag säger bara Oj, oj, oj....vilken kärleks historia!!!!!
Jag som dessutom är ett stort fan av "Harry Potter", kunde inte få nog av Robert Pattinson i denna film.
Jag, och säkert många med mej, blev verkligen helt betuttad i hans karaktär. Det är just en sån kille som man själv hade velat ha som sin första förälskelse! Om ni inte har sett den, SÅ SE DEN!!!! 

Annars har vi fått mycket uträttat denna dag, vi har möblerat om en hel del, och slängt halva vardagsrummet. 
Och ni som känner mej, vet  hur svårt jag har att slänga saker, så jag är riktigt stolt över mej själv, faktiskt!  

Nu känner min käraste när vårt barn sparkar i magen, det har varit lite svårt förut, för så fort han lägger handen på magen, så blir det ko-lugnt därinne.
Men nu börjar det väl bli trångt, så nu både känns och syns sparkarna ordentligt :-) Det roligaste är att lägga fjärrkontrollen på magen, då syns det verkligen hur det rör sej, och hur fjärren guppar runt på magen.

Nu ska jag gå och sova, och förhoppningsvis drömma om vampyrer och kärlekshistorier... :-)

sov gott å dröm sött!

Tjoho!

Ja j-lar i min lilla låda, nu har det tagit fart ordentligt! Så fort jag bestämde mej för att lägga städningen och donandet på hyllan, så tillbringade jag och min käraste heeela dan igår till att bara rensa och städa ur skåp,och möblera om.
Vi kom igång ordentligt, och har inte jättemycket kvar att göra.
Jag tror att, personligen så blev jag så handlingsförlamad bara för att det var nåt som måste göras, liksom...
Och dagen idag ska spenderas åt att lämna in min symaskin på service, så att den är helt klar att användas när bebis kommer, och sen blir det en lunch på stan, och efter det hem å fortsätta, man får ju ta till vara på de tillfällen då man faktiskt har eld i baken :-)  
I onsadags hjälpte vi (eller, hehe,  min sambo, jag satt mest på en stol och talade om för folk vad de skulle göra)  våra kära vänner Ante och Hannah att flytta, de flyttar nu permanent till Norge Vi önskar dom all lycka med sitt liv där, fastän vi kommer att sakna dom otroligt mycket förstås!

Ha en strålande dag, det ska jag ha!

P.s Jennie, jag har gärna en smyckes-kurs med dej, hör bara av dej, så fixar jag det :-)kram på dej !!

Njut av dagen idag

I dag har jag varitt hos barnmorskan, och hon har kollat med ultraljud att min livmoderhals är helt stängd, så det är ingen riskför en för tidig förlossning just nu, eller att mina sammandragningar är ett tecken på att nåt är fel.
Det var ju väldigt skönt att höra, då kan jag ju slappna av lite nu.
Dessutom sa hon att jag kan ha semester som vanligt, så nu blir det en resa till Norge och en resa till Åland :-D Ska bli underbart att träffa mina nära och kära som jag inte träffat på lääänge nu!
Angående städandet och donandet som skulle bli av här hemma, så har jag bestämt mej för att lägga det på is ett tag. Man kan inte tvinga sin hjärna och kropp att göra nåt som de så uppenbart inte vill...
Hoppas däremot på att kunna göra lite smycken snart, det har jag gått och suktat efter lääänge nu.
Men har ju tänkt som min kära mor har uppfostrat mej att tänka " först nytta, sen nöje". 
Och eftersom jag ju som sagt lagt nyttan på is ett tag, så hoppas jag det blir lite nöje iallafall :-)





Njut av dagen idag!

slö dag

Ja, nu har sambon 2 veckors semester, och ska bara vara hemma med mej i heeela 2 veckor!
Jag tycker det är jättetrevligt, så klart, men som sambon själv säger "På onsdag kommer du tycka det är jätteirriterande att ha mej skräpandes omkring här hemma" så därför har han bokat in en poker-turnering onsdag kväll.
Lycka till älskling!
Tyvärr kan han nog ha lite rätt, med tanke på alla hormoner som just nu rusar runt i kroppen på mej, så kommer jag nog ledsna på honom vid fler än ett tillfälle dessa 2 veckor.
Förlåt älskling!

I dag låg vi och slö-kollade på ett mode-program ( med Trinnih och Susannah, för er som vet vilka de är) och de visade en kvinna som opererat bort ett bröst p.g.a bröstcancer.
Vid ett tillfälle i programmet fick hon och hennes man klä av sej nakna framför varandra (bakom ett skynke för kamerans skull då, så klart) och hon var så rädd för att visa honom sitt ärr där bröstet hade setat, för hon trodde att han skulle få avsmak för henne då, och inte vijla ha henne mer.
Men han var så himla fin mot henne, så ömsint och gullig, och försäkrade henne om att han alltid kommer och alltid har älskat henne, oavsett vad.
Jag behöver väl inte tala om att jag grinade ikapp med programledarna....

Senare tog vi en fika på Skanskvarn, och efter det,  en trevlig promenad i det vackra vädret med mamma och Alex, och jag både gick långsammare, och behövde fler pauser än min 65-åriga mamma med rullator...
Sen var det ju bara att lägga sej i ryggläge för resten av kvällen.
"Heroes" blev min räddning även ikväll :-)

Jag och sambon hade massor med planer för hur vi ska möblera om här hemma, fixa och dona inför att bebisen ska komma. Men i 2 dar nu har vi legat i soffan/sängen och kollat på tv och ätit godis...
Det unnar jag ju självklart min älskade, han har ju faktiskt semester, men jag som har varit hemma i 2 veckor redan och inte gjort ett dyft, har ju absolut ingen ursäkt för detta beteende ( förutom att det är förbaskat trevligt förståss).
Så imorgon blir det nya, tuffa tag, jag lovar!

Tack å hej, leverpastej!

håhå jaja

Idag har jag varit hos barnmorskan, och jag fick höra mitt lilla barns hjärta slå i magen, 150 slag i minuten :-) helt fantastiskt!
Hon är verkligen en bra barnmorska som lugnar och försäkrar mej om att allt är bra med bebisen, och inga frågor är för dumma för att frågas!
 På vägen hem tog jag en liten promenad, eftersom jag bor i den vackraste stadsdelen i stockholm (tycker jag!) , men det fick jag ju lida surt för när jag kom hem, i form av sammandragningar som hette duga! Det var bara att lägga sej i soffan med fötterna upp. Tråååkigt!
Men som tur var hade jag just hämtat ut mina nyinköpta dvd´s: säsong 1 och 2 av HEROES, min favorit-serie, så där förflöt 2 timmar utan problem :-) Jag är fortfarande lika förtjust i lilla "Hiro", han väcker verkligen moderskänslorna hos mej.

När min son läste mon blogg igår, så sa han "men mamma, du har ju inte lagt in nån bild på MEJ där du har skrivit att jag var så duktig och lagade middan igår!" Så nu gör jag det HÄR:
 
Här är min fina, duktiga son!

Idag skrev jag ett inllägg i min BFF´s blogg, och när jag satt och skrev, så insåg jag att jag inte har talat om för min sambo vad jag känner, så som jag beskrivit det i inlägget. Så därför skriver jag in det här, så han också får veta :-) 
 

När jag och min fantastiska sambo  träffades för 5 år sen hade jag redan en son sen tidigare, som då var 10 år.
Min sambo tog sig an honom utan att blinka, och har sen dess varit mer pappa till honom än hans biologiska pappa nånsin varit.
Min son ser upp till min sambo, och i hans hjärta kommer han alltid att vara hans "riktiga" pappa, som alltid finns där, bryr sej, och ställer upp.
Nu när vi väntar vårat gemensamma barn i oktober,  så blir jag så rörd varje gång jag tittar på min sambo, när han pratar med min mage, när han ler med hela kroppen så fort vi pratar om bebisen där inne, och jag VET att han kommer att bli den bästa pappan i världen.
Det är han redan till min son :-)

Och sen har ju hon världens bästa make, som har gjort min blogg så fin! Tack utlandspappan!

Tack å hej, leverpastej!


Regning dag

Idag regnar det heeela dagen, men jag tänker inte låta det hindra mej från att gå till mamma och träffa min morbror och hans fru, och äta ute!
Eftersom jag satt hemma hela dan igår och gjorde grejer i cernit-lera, och inte gick ut på hela dan, så kommer som sagt lite regn inte att hindra mej idag!
Som en f.d kollega sa till barnen på förskolan vi jobbade på, när de inte ville gå ut för att det regnade " Ni är ju inte gjorda av socker och salt, så ni kommer inte att smälta" . Inte jag heller förhoppningsvis.
Det är väääldigt tråååkigt att bara vara hemma, och inte få göra allt det man borde göra, eller det man VILL göra heller för den delen, men det är ju "Doctors orders" , och framförallt för min lilla bebis bästa, så det är bara att lägga upp fötterna och härda ut! 
Fast jag måste ju erkänna att det var väldigt skönt första veckan, att bara ligga i soffan och titta på dag-tv i pyamas. Framförallt känndes det verkligen som om min kropp behövde det.
Men nu har jag en sån rastlöshet i kroppen, jag vill "boa" för när bebisen kommer, och jag vill göra smycken, och jag vill sy, och jag vill måla... Men idag ska jag iallafall få umgås med mina nära och kära, och det är ju faktiskt guld värt!

Önskar er alla en underbar, regning dag! Smält inte bort :-)

bra dag

Idag var en bra dag.
Åkte till min kära, nära vän Acki och passade lilla Simon 6 mån. medan hon klippte sej. Han e sååå söt!
När hon var klar var det min tur, och det blev jättebra, och frisörskan var jättetrevlig, så dit går jag nästa gång med!
Sen var det thé och en trevlig pratstund hos Acki, och sen dags att åka hem.
På vägen hem satt jag i en busskur och faschinerades av regnet som fullkomligt ÖSTE ner! Det var som om nån hade hällt hela mälaren över stan. 
När jag kom hem, så lagade min fina, duktiga son middagen (kyckling och pastasallad med fetaost, mums!)
När vi sen avslutade kvällen framför "Allsång på Skansen" med Anders Lundin och Rolandz (Robert Gustavsson e underbar!) medans vi delade på Marabous nya smak "Sommar" så var dagen fulländad.
Så nu ska jag gå och lägga mej bredvid min käraste, och känna när vårat barn sparkar i min mage...  LYCKA!

ÄNTLIGEN!

Ja ni, nu har jag äntligen börjat blogga jag med :-) Fick massor med inspiration och pepping på mammablogg galan som jag var på i helgen, där jag träffade massor med trevliga och fantastiska MAMMOR! Och vad fina alla var på galakvällen! Vilka klänningar! själv körde jag ett säkert kort, turkos topp, med band under brösten och lång vit kjol, med rejäl resår i midjan.

 Och så var det ju så himla mysigt att få va där med min allra kärast syster, och min BFF Katja

Jag uppskattar verkligen de stunder vi får att bara prata med varann, det är rätt sällan vi får tillfälle till det helt själva.

Bebisen sparkar och går på, och jag e SÅÅÅÅ nyfiken på vem det är där inne! Jag skulle verkligen vilja göra ett privat ultraljud för att se om allt är OK där inne, och om det är en Viggo eller Emma som är där. Men måste diskutera med min käraste först, så vi får se.... 
Det var allt för denna gång, men ja skriver snart igen!  

Välkommen till min nya blogg!

<Här kan du läsa om mej och mitt liv med min sambo, en tonårs-son, och min graviditet med mitt andra barn som väntas i oktober.

RSS 2.0