Vaccin

Ja, idag har Emma varit på BVC och fått sina första vaccin.
 
Jag är ju, som ni vet efter min graviditetsdiabetes, VÄLDIGT spruträdd, så jag sov nästan inget natten till idag, eftersom jag var så nervös för idag.

Så idag fick Emmas farmor, Jani´s mamma följa med och hålla i henne när hon fick sprutorna, en i varje lår.
Och jag måste säga, att fastän jag inte ens tittade på, och fast jag stålsatte mej, så fick jag tårar i ögonen när jag hörde henne gråta.
Fast det gick över väldigt snabbt, och hela vägen hem låg hon och pratade upprört i vagnen, det lät nästan som om hon beklagade sej över vad hon måste stå ut med här i livet.

Sen gick vi hem och fikade, och Emma somnade efter en stund, och nu sover hon på mitt bröst i bärselen.
Hon gnyr och smågråter i sömnen lite, så jag antar att hon har lite ont efter sprutsticken, så jag tänker ge henne alvedon så fort hon vaknar.

Sen hoppas jag verkligen att hon inte får några svåra biverkningar efter sprutorna, det är så hemskt när ens barn har ont, och man inte kan göra nåt för att göra det bättre!

Jag och Jani ska ut och äta på en jättefin restaurang imorgon, som heter Dolce Vita.
Vi var där och åt när vi just hade börjat träfas, för 5 år sen, och ingen av oss har kunnat glömma den goda maten vi åt där.
Även då ska snälla farmor vara barnvakt, så jag hoppas även för hennes skull att Emma inte får hög feber, eller väldigt ont, så farmor får lite lugnt och skönt imorgon, och bara kan gosa med Emma. 

När vi var på BVC så vägde och mätte de ju Emma också, och nu väger hon 6kilo och 280gram och är 59cm lång, så jag har fått göra den första utsorteringen av Emmas klädesplagg, det som hon kunde ha när hon föddes.
Det är tur att vi har fått ärva en del kläder, och även låna en hel del, för annars hade jag fått lov att springa ut och köpa nytt redan imorgon, för de flesta kläder hon har nu är för litet.
Sen har vi ju en hel del som är alldeles för stort också, men inte så mycket där emellan, så att säga. 

Här kommer lite kort! 

Ha det!! 


 
Här suger Emma på farmors tumme


Ett av mina fåfänga försök att fånga ett av Emmas leenden...


ännu ett försök, som nästan lyckades!


Mor och dotter


Pappa badar Emma


Syskonkärlek!!


Mina två guldklimpar!


Emma och pappa myser framför tv:n


Emma suger på fingrarna


Halsband jag gjort...


Halsband och örhängen jag gjort...


Halsband jag gjort...



Halsband, armband och örhängen jag gjort....


Halsband jag gjort...


Halsband jag gjort till mamma...


Fler halsband jag gjort till mamma...



Halsband och örhängen jag gjort till mamma!

kort

Det blir ett litet kort inlägg idag.
 Jag är SÅÅÅÅÅÅ himla trött!!!
Emma sover så ryckigt, och äter så ofta på nätterna att jag inte känner att  jag får någon sammanhängande sömn alls.
Jag och Jani har turats om att sova bredvid henne, efterson jag vaknar vid minsta lilla ljud hon gör, och den som inte sover bredvid henne får iallafall lite bättre sömn än den andra.
Men hon klarar sej iallafall mer själv på dagarna nu, så jag har fått lite mer tid över till att göra smycken och sitta och spela "farmville" och "caféworld" på facebook nu, hehe.

Annars går livet sin gilla gång här. Jag och Emma var och hälsade på på mitt jobb häromdan,och det var jättekul att träffa mina kollegor och alla barnen igen.
Men efter 2 ½ timme där var jag helt slut. Emma tyckte det var jättekul med barnen i början, men när vi dansade ut granen , så blev hon lite ledsen, för mycket på en gång tror jag.
Men vi ska hälsa på där fler gånger, så hon får vänja sej vid stoj och stim och många barn, tills det är dags för henne själv att börja i förskola.

Nu piper både tvättmaskinen och Emma, så nu måste jag gå.

Ha det!


rättelse

Jag kom ju på att jag skrivit fel. I ett tidigare inlägg skrev jag att varken jag eller Jani har några syskon, men det stämmer ju inte. Jani har ju sin lillebror Janne, som ju tragiskt gick bort i augusti 2006.Och jag har ju faktiskt en lillasyster, Sarah, som jag ju dock tyvärr inte umgås med.
Så vi är båda storasyskon faktiskt!

Så nu vet ni det!

Ha Det! 

FEST!

Ja, nu har Emma varit på sitt första bröllop med efterföljande fest!
Och jag kan ju säga att hon är sin mamma upp i dagen vad gäller festande, hon vill vara med där det händer hela tiden, hon kollar in alla, och hon vill inte åka hem innan festen är slut!

Vi var alltså på min kusin Mats och hans flickvän, nuvarande fru Anneli´s bröllop i Uppsala.
De var jättevackra, och Anneli´s klänning var helt fantastisk!(det kommer kort på den nedan).
När vi kom in i kyrkan och sattte oss så var allt frid och fröjd, jag gav Emma lite mat i flaska, för att hon skulle vara nöjd under ceremonin, och det såg ut att gå bra, hon var glad.
Så kom brudparet in, och orgeln började spela. Då blev Emma LIVRÄDD!!!!
Hon började gråta jättehögt, och jag fick panik och gick längst ner i kyrkan med henne. Min första tanke var att gå ut merd henne, så de andra gästerna kunde höra vad prästen sa, men ute var det -17 grader, och våra kläder låg ju givetvis kvar på våra platser.
Så jag hade inget annat val än att bara gå runt i en liten cirkel med henne och vagga och vyssja och försöka trösta på bästa sätt jag kunde.
Till slut lugnade hon ner sej och tvärsomnade i min famn, så brudparet kunde iallafall säga "JA" så att alla hörde.

Sen var det bröllpsmiddag på "norrlands nation",som i vanliga fall är ett vattenhål för studenter, och tar ca 3000 pers, som jag förstod det. 
Det var ganska kallt i lokalerna, så jag som fick gå in i ett angränsande rum och amma, släpade med mej Jani, så han fick låna ut sin kavaj till mej och Emma, och stå och hålla om oss när jag satt och gav henne mat, så vi inte skulle förfrysa (nu överdrev jag lite, men kallt var det).

Vi fick jättegod mat,och under tiden blev vi ständigt underhållna av fina tal och vacker musik. Den eminenta toast-madammen, tillika brudgummens syster Ylva, gjorde ett strålande jobb,och hon sjunger så vackert också! 

Särskilt rörande var nog brudparets tal till varandra, och det är ingen tvekan om att de älskar varandra över allt annat här på jorden, och att de är helt rätt för varandra!! Så grattis till Herr och Fru Mats och Anneli Erkas!

Sen var det bröllopstårta och dans, och Emma dansade sin första vals med sin mamma och pappa!
Vi hade som tur var tagit med oss bär-sjalen, så i den satt hon framåtvänd och kollade in allt och alla, och tyckte det var jättekul att dansa!

Och jag är så glad att än en gång ha fått umgås med min släkt! För er som inte fattat det än, så är jag väldigt släktkär, och även min ingifta släkt ligger mej lika varmt om hjärtat som de jag har blodsband till.
Jag har ju växt upp med nära kontakt med min morbror Bertil och hans fru Saga, och tillbringat varenda jul sen jag var liten hos dom i deras hus,  och har i och med det även växt upp med släkten på Sagas sida, och aldrig ens tänkt tanken på att de inte är min "riktiga" släkt. Så om jag kallar de för mina kusinerr och morbröder och mostrar, så är det för att de är det för mej, och de står mej lika nära!

När vi sen kom hem från allt festande, så var vi alla helt slut, och Emma sov 5 timmar i sträck, och sen 4 timmar i sträck efter det. Jätteskönt!! Så mera fest vill vi ha!

Fast det är inte så jättelänge till nästa fest, fick jag höra, för min andra kusin Ylva ska gifta sej med sin Fredrik i oktober i år, så då ses vi nog alla igen,och det ska bli jätekul!!!

Det var alllt för denna gång, här kommer kort!

Ha det!




jag har äntligen lyckats fånga ett av emmas leenden!



Så här fina var brudparet bakifrån...



... och så här fina framifrån!



Här är de framför kyrkan, och har just fått en hel årsförbrukning ris över sej.



Så här fina var Emma och henner mormor!



Här skäres bröllopstårtan...



...Och här ätes den!



Herr och fru Erkas, Visst är de ett vackert par! GRATTIS!!!

Hej igen!

Hej igen!

Det kommer nog vara så att jag bara har tid att skriva här c:a 1g/månad, så ni få trogna som kollar min blogg vet om det, så kan ni kolla om det hänt nåt, en gång i månaden :-)

Vi har haft en helt underbar jul, och ett jättemysigt nyår.
På julafton kom Janis mamma och hennes man, och min mamma.
De hade alla med sej julmat, så vi behövde bara koka potatis i stort sett, jätteskönt när man har en lite bebis!
Jag kan ju säga att mängden julklappar under granen var betydligt större i år än förra året, och det kan ju bero på att hälften var till Emma.
Hon fick en massa kläder och gosedjur, och en princesskrona av mamma.
Och hela julafton vandrade hon från famn till famn, och jag fick i stort sett bara ha henne när det var dax att äta, men det hade jag redan räknat med.

På nyårsafton hade jag och Jani bokat vårt traditionsenliga bord på Jimmy´s steakhouse nere vid vattnet, men i sista stund kännde jag att det vore mycket skönare att bara vara hemma och mysa, äta god mat och hyra film. Så sagt och gjort, jag avbokade, och sen köpte Jani hem entrecóte och rödvinssås, och till det åt vi potatisgratäng, sparris och sockerärtor.
Till förrätt åt vi toast skagen med röd kaviar, och till efterrätt chokladmousse med grädde.

MUMS FILLIBABBA!! 

Och det var tur att vi inte gick ut, för det första var det svinkallt, och för det andra så blev Emma ängslig bara av att höra fyrverkerierna inomhus, så hon hade nog blivit livrädd om vi varit ute.

Det har hänt så mycket med Emmas utveckling, hon tar ögonkontakt, hon skrattar och pratar jättemycket med oss.
Hon är väldigt förtjust i Alex, och lyssnar och skrattar när han pratar med henne, och hon följer honom med blicken när han går förbi. SÅÅÅ gulligt!
Och häromdan så hade hon lite ont i magen, och jag var upptagen, så jag bad Alex hålla Emma en stund.
Då tog han henne i sin famn och gick från rum till rum och sjöng barnvisor för henne, och hon låg helt lugnt och stilla och bara tittade på honom. Det rör ett modershjärta, det!! 

Undetr helgerna så har vi ju också passat på att träffa släkt och vänner, och jag är så glad att jag har min släkt. Vi har ju nämligen kommit på att Emma inte får några kusiner, eftersom varken Jani eller jag har några syskon, men jag har ju 2 kusiner, så vi ser fram emot Emmas sysslingar nu. Ingen press ;-) hehe.

Jag måste också säga att jag är så glad och tacksam för alla fina presenter, kläder, leksaker, gosedjur och gratulationer som vi fått till Emma av all släkt och vänner, och även om jag inte hinner höra av mej till alla och tacka på en gång, så ska ni veta att vi är jätteglada för alla grattis och alla gåvor vi fått!

 TACK!!!!

 Och som jag sagt förut, hör gärna av er om ni vill komma och hälsa på, jag kanske inte har ringt än, men då får ni gärna höra av er till mej, så ordnar vi det :-)

Här kommer kort!

Sköt om er mina kära vänner!!!

Kram! 




Här ligger Emma i sitt baby-gym som hon fått av tant Katja.



Här är Emma och storebror Alex



Här är vi finklädda till Alex 16-års dag den 20:e dec.



Så här fin var Emma på julafton.



Och farmor gav Emma sin första tomteluva.



Emma tar en jul-tupplur



Vi var båda lite trötta på kvällen, men glada, och fulla av jul-mys!



Här är granen...



...och alla klappar under den!



Mormor gav Emma en princess-krona, och de otroligt söta skorna!



Här sitter Emma omgiven av sina jul-klappar. På mössan hon har på sej står det "kullannuppu" vilket betyder "guldknopp" på finska!



Här håller en oförskämt brun Kicki i Emma. Hon har varit i Thailand och gift sej! GRATTIS!



Och här är stora tjejen Linnéa.




I Uppsala var Emma väldigt eftertraktad. Här hos Anneli, som hon fått sin fina klänning av!



Här hos musin Mats



Här hos musin Ylva



"Vaddå din tur att hålla?Hon vill ju va kvar hos mej, ser du väl??"



Här hos Fredrik, som till slut också fick hålla Emma.



Emma myser hos pappa



RSS 2.0