SÖS

Idag var jag på SÖS på återkontroll av mitt blodsockervärde som har legat ganska högt .
Det visade sej att mina värden fortfarande är ganska höga, på gränsen till diabetes, så imorgon ska jag ligga på sjukan (diabetesavdelningen) hela dagen, så dom får kolla mej och ta värden, och ge mej råd om vad jag ska äta och inte.
Jag vet ju att allt detta är för bebisens bästa, men jag kan iallafall inte låta bli att vara deppig över att behöva tillbringa en hel dag på sjukhus, där jag inte kan slappna av, och inte är i min trygga hem-miljö.
Och om det är riktigt illa, så att mina värden inte sjunker till den nivå som de ska, så kanske jag måste börja ta insulin, och i värsta fall bli inlagd hela sista tiden före förlossningen (gud förbjude!).

Som tur är så har jag ju ljud-böcker na av "Twilight"- serien på engelska, som jag laddat ner på min MP3, och som jag kan lyssna på imorgon. 

I förrgår var min kära sambo hemma hos sin mamma och hälsade på , och hon bjöd på mat, och skickade med en matlåda till mej.  
Jag hade tidigare i veckan frågat henne efter receptet på torsk med äggsås, då jag helt plödsligt blev otroligt sugen på det, efter att ha hatat det i många år p.g.a konsistensen.
Och gissa vad svärmor hade gjort för mat till mej?
Jo, torsk med äggsås såklart! Och det var nåt av det godaste jag har ätit på länge!
Så gott att vi faktiskt gjorde det här hemma, med förenade krafter, då varken jag eller sambon hade gjort nåt liknande i matväg förut.
Och det blev gott det med. Och sonen tyckte om det, fast han tyckte att det kunde ha varit mera ägg i. Men det fixar vi till nästa gång :-) 



Tack för idag, slut för idag!


simma lugnt

Idag var jag och simtränade för första gången på flera månader, och det var jätteskönt! Och kul att få komma ut och träffa lite folk också.
Det gick faktiskt förvånansvärt smidigt med tanke på att jag har så ont hela tiden, men det var fantastiskt att få komma ner i vattnet och känna mej tyngdlös för en gångs skull :-)

Sen var det hem och somna i soffan såklart, men jag orkade faktiskt upp och baka en sockerkaka med blåbär och jordgubbar i, som sedan familjen avnjöt med vaniljvisp till! MUMS!

Igår tvättade  och torkade jag all vår smutstvätt i vår nya tvättmaskin och torktumlare för första gången. Det tog hela dan, men inget går upp mot känslan av att bara gå in i badrummet och slänga in en tvätt!
Teknikens under!!

Nu ska jag gå och kela med min underbara sambo!!





Så här ser vår torktumlare ut färdigmonterad....



och så här ser vår tvättmaskin ut färdigmonterad....




Och så här såg min käraste ut när han monterade dom!!!

Go´natt på er alla!!!

Hektisk dag

Igår var en hektisk dag.

Först var jag hos min sjukgymnast, som är väldigt gullig, och provade ut ett stödbälte för foglossningen (ser ut som ett brett, långt gummiband med kardborrband på) och sen fick jag ny tid till simträning, onsdagar kl. 8.45 (!) på morgonen!
 Fattar inte hur jag ska orka upp på morgonen nu när jag har varit hemma så länge och sovit så skönt på mornarna.

Sen var det hem och äta lite, och se till att sonen fick mat, och sen in till stan.
Där handlade jag en bröllopspresent till min kära vän Nina, som ska gifta sej nästa vecka(Grattis gumman!), och vars möhippa jag skulle på 2 timmar senare.

Efter det fick jag vila lite på ett café, med en cola och kaka, och min kära bok ("Så länge vi båda andas" av Stephenie Meyer, såklart!) 

Sedan bar det av till Maarits jobb(Ninas syster), Akademiebokhandeln (Guuud va avundsjuk jag är på henne som får jobba där) och vänta på den intet ont anande Nina.
Det var jättekul att träffas, och vi hade jättetrevligt! Hon har lyckats få tag på en riktigt smarrig klänning till bröllopet...!

Efter ett par timmar var det dags för tjejerna att dra vidare ut på äventyr i  natten, och den gravida kvinnan åkte hem med sin kära sambo och åt pommes frites som han var så gullig å in handla på vägen hem :-)

Och idag har han jobbat och slitit med att montera torktumlare och tvättmaskin i badrummet, och hjälpt till att baka pizza till hela familjen, medans jag har legat i soffan och slö-kollat på tv, eller suttit framför datorn.... Han är underbar, och han är bara MIN!!!

Och nu ska här betalas räkningar så det står hääärliga till!




Så här ser man ut nuförtiden...




Och så här ser sonen ut nuförtiden :-)



och så här ser våran nya tvättmaskin ut!

Go´natt på er alla!

Praliner minsann!

Idag har vi hyrt bil och åkt runt i minsann!
Det började med att jag skulle utnyttja en "Smart-Box" som jag fick i födelsedagspresent av mina kära släktingar, innan den gick ut.

Jag och sambon bestämmde att vi skulle på pralinkurs i Upplands-Väsby. Kursen började kl.19 och slutade kl.20.30. Det första jag tänkte  var "Nä, gud va sent vi kommer å komma hem, och så måste ja ju gå mellan alla byten me tvärbana, pendeltåg och buss".
 Så jag övertalade min käre sambo att hyra en bil, och eftersom han älskar mej, så gjore han ju det såklart!
 Tack min älskling!
 
Och när vi då ändå hade bil, så passade vi på ett hälsa på på mitt jobb och lämna nycklar bl.a.
Det var jättekul att träffa mina kära kollegor och barnen igen! Saknar er!!
 
Sen åkte vi runt och kollade tork-och tvättmaskin, och hittade 2 jättebra till ett mycket bra pris, så de inhandlades och levereras i veckan!

Sen var det ju bara hem och äta lite, och sen iväg till pralinkursen. Den var jättetrevlig, och hon som höll i kursen var verkligen en karismatisk och trevlig person,och ni kan besöka hennes hemsida HÄR.

Och pralinerna fick vi med oss hem också!
Här är dom -MUMS-!





Så nu är det bara för mej å krypa till kojs!

Go´natt!

nästan där!

Nu är vi nästan färdiga med om-möbleringen här hemma. Vi har fått större yta i vardagsrummet och dessutom mer förvaring, tro det eller ej :-) 
Plus att vi har fått fint i källarförrådet, då vi ställt ner alla de hyllor som vi inte skulle ha uppe i lägenheten, och på så  vis fått mer utrymme överallt. Vi tycker att vi är jättesmarta!

Igår var min kära vän Erika här och hälsade på med sin dotter Siri och sin sambo Stefan. Det var jättetrevligt, och det första hon sa när hon kom in var
 "Nämen, vad städat ni har det! Sist ja var här var det ju grejer överallt!"
Så det tar jag som ett bevis på att vi har lyckats med vår förutsättning att få fint här till bebisen kommer, genom all om-möblering.
 
Själv har jag insett att jag börjar få foglossning, och det är INTE kul!
Jag tyckte att jag hade nedsatt rörelseförmåga innan, men nu är det så illa att jag knappt tar mej från soffan till sängen ibland....
Och utanför fönstret pågår livet och alla de roliga saker man skulle vilja göra...

Jag skulle ju bland annat ha åkt tillbaka till min kära BFF Katja på Åland igen, men det ficka jag ställa in.
Jag skulle dessutom ha åkt till Norge och hälsat på våra kära vänner där, och Alex skulle ha fått träffa sin Gudmor Anna som han inte sett nu på ett år, men det fick jag ställa in.
Det som håller mej ifrån att få en deppression är at jag vet att detta tilstånd inte varar för evigt, utan max 2 ½ månad till. Sen räknar jag med att vara ute och promenera i vårt vackra område inom en månad!

ÅÅÅH vad jag längtar tills våran bebis kommer! 

Det jag sysselsätter mej med just nu, för att hålla mej flytande är att surfa på Stephenie Meyers hemsida och kolla in sånt hon redigerat ur sina böcker, det är mycket intressant läsning! 

Än en gång, tack och lov för "Twilight"!! 

Kram på er! 

Idag

Idag har jag varit och fikat med min kära vän Acki och hennes söta son Simon, och guuud vad han har växt! Han kunde sitta helt själv i barnstolen nu, och han  kan visa att han har en egen vilja minnsann!

Det var en jättetrevlig stund, men jag var helt slut när jag kom hem, och hade jätteont i höfterna och ryggen , och sammandragningar som hette duga :-(
Så det var som vanligt bara att lägga upp fötterna i soffan och göra ingenting.
Tack och lov för "Twilight", annars skulle dessa tillfällen bli outhärdliga!

Jag såg på min BFF´s blogg att hon, efter mycket påtryckningar från mej, hade börjat läsa "Twilight", men inte orkat läsa klart, då hon tycker att den suger! Men jag blev inte särskilt förvånad, då det alltid har varit så, så länge vi kännt varandra.Tycker hon nåt är bra (en film, en bok, etc) så tycker jag att den är skitdålig, och vice versa ;-)
Men jag älskar ju henne ändå!

Appropå "Twilight", så har jag hittat Stephenie Meyers utdrag som hon lagt ut på sin hemsida ur boken "Midnight sun" som hon började skriva på, men slutade då den ofärdiga versionen läckte ut på nätet, och hon tappade sugen att fortsätta... 

Men för er som verkligen gillar "Twilight" så är denna version, "Midnight sun", skriven ur Edwards synpunkt, och den är helt sanslöst bra!! Jag läser om den för 2:a gången nu (den är bara 12 kappitel lång).

På hennes hemsida kan man också hitta utdrag som är skrivna ur Rosalies synpunkt, och även ur Jacobs (såklart!).
Det är som en enda stor godisbutik för ett besatt fans som mej :-)

Nu har min älskade kommit hem,och jag ska gå och kura ihop mej med honom i soffan. 

Sköt om er! 


   

bebis

Igår var jag hos min jättegulliga barnmorska, och kollade blodsocker och blodtryck och fick höra min bebis hjärtslag i magen. Allt såg bra ut!
 
Jag slutar aldrig förundras över hur häftigt och otroligt det är att det faktiskt ligger en liten människa innuti mej...!!!!
Och nu syns det verkligen när denna lilla människa vrider och vänder på sej därinne, hela jag kan kana över till ena sidan när jag sitter lugnt i soffan, p.g.a en häftig spark åt det ena eller andra hållet :-)
T.o.m barnmorskan fick sej en liten "kick" till svar när hon tryckte micken mot magen för att höra hjärtljuden igår. Min lilla kickboxare... :-)
 
Nu har jag börjat läsa "Twilight" högt för min älskade på kvällarna, jag har nog insett att det är enda sättet att få honom att dela den med mej.
Men det är faktiskt jättemysigt , denna lilla stund vi har tillsammans, oavsett bok.
Jag tycker ju om att läsa högt, och har fått mycket övning efter alla dess år på dagis, och så tror jag att det är bra för lilla bebisen att höra min röst när jag läser. Det är helt lugnt och stilla därinne när jag läser,så jag tar det som att bebisen ligger och lyssnar.
Jag skulle förvänta mej vilda protester om bebisen inte skulle uppskatta när jag läser, och jag skulle förvänta mej detsamma från min kära sambo :-)

Solen skiner och pockar på min uppmärksamhet, så nu ska jag ut!

Ha det!



Jaha ja

Jaha, då har jag läst ut den 4:e boken i "Twilight" serien då.... Vad gör jag nu då? Jo, börjar om att läsa den 1:a boken förstås :-D
Jag har dessutom beställt ljudböckerna på engelska, så jag kan sysselsätta mej ett tag till :-)
 
Igår var jag och sonen på "Harry Potter och halvblodsprinsen". Den var helt ok, ganska bra, men som i de flesta filmer så saknades ju hälften av handlingen.Som tur är har jag ju hela den bokserien + filmerna att läsa/se på om jag skulle tröttna på "Twilight" (inte så troligt dock).

Idag har min duktige son lagat maten, det blev falukorv och cous cous, mums!
Sen har jag faktiskt hunnit med att städa ur en bokhylla som ska till källaren, och fylla ett annat skåp som min käraste har monterat upp, så jag har iallafall fått lite gjort.

Nu ska jag gå och se om filmen "Twilight", och sen ska jag läsa om den 1:a boken :-)

You can call me crazy if you want, but its my life, and i will do what i like whit it!

Kram på er alla!

RSS 2.0